<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d30878775\x26blogName\x3dWhy+Do+You+Ask?\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dLIGHT\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://ydouask.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://ydouask.blogspot.com/\x26vt\x3d7324465021582628317', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Why Do You Ask?

From asking questions that require an answer To asking questions that require a conversation.

Sunday, February 14, 2010

Why I Should Be A "BabySitter" Instead of a Teacher

Just thinking, and I know this has been done before.

Let's say I quit teaching, because I can't take the government indoctrination programming of our nation's children anymore.

I currently have 135 students, each for 55 minutes a day.  I couldn't do that anymore.  Too many kids.

But let's say, I contracted out with the parents of 25 students, and charged the low end of the current babysitter rate of $8 an hour. (I'm over 17 years of age).

I would do more than babysit.  I would teach them, like most day care centers.  I would keep them from 8:00 A.M. to 3:30 P.M., the same time as school.

Here are the numbers:

  • 7.5 hours a day
  • 180 days a year
  • 25 students a day
  • $8 an hour per student

180 days x 7.5 a day = 1350 hours a year (nothing changes here from what I do now)

1350 hours a yr x $8/hr = $10,800 a year per student (that seems like a lot of money, but it is the going rate)

$10,800 x 25 students = $270,000 a year of income (that's a couple dollars more than I make now)

I'll buy them lunch each day.  Let's estimate $5 a day.

$5 x 25 students = $125/day
$125/day x 180 days = $22,500/yr (more than I spend on food each decade now, but I have 25 more mouths to feed)

$270,000 - $22,500 = $247,500 income (still a little more than I make as a teacher)

If money was my motivation, I would have to ask - Why am I still teaching?

Posted via email from Murry's World

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home